"Alabástrom" semifreddo
sponsored links
Ismét az Édességrajongók klubjának játékára készült nyalánkságot hoztam. Ezúttal a névbetûset (ha nem tudod, mirõl makogok, javaslom az eggyel elõbbi bejegyzésemet megnézni)..ugye A, mint Adél, vagy Afraa..vagy alabástrom. Meglehet, hogy erõs túlzás ezt az édességet az alabástromhoz hasonlítani, mégis látványra engem egy kicsit arra emlékeztet.
Ez a pofonegyszerû recept a TV Paprika Magazinból származik, csak ott barack helyett eperrel készült, megjegyzem az se lehet rossz...
Elkészítés:
- A semifreddo-hoz a tojást, a tojássárgákat a vanília esszenciával és a cukorral vízgõz fölött folyamatosan kevergetve besûrítjük. Ha ez megvan, félretesszük hûlni.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kihûlt tojásos ...